BEERS FROM LIMBURG - WINNER GOLD MEDAL - "ONLINE BEER MEDIA OF THE YEAR" (Beer Awards 2022)

NEWS BLOG

SCOTTISCH WEEKEND 2023 & the DARK SCOTSMAN

SCHOTS WEEKEND - 36STE EDITIE. In 1986 organiseerden enkele enthousiastelingen voor het eerst een ééndaagse pipe band competitie in Bokrijk, Genk. Het was een groot success dankzij de inzet, passie en overtuigingskracht van de oprichters. Sinds 1994 is de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen de nieuwe & prachtige locatie voor dit uniek evenement. Al snel breidde de organisatie de ééndaagse competitie uit met een solo competitie, Highland Games en Highland Dancing verdeeld over twee volle dagen. Hiermee werd in 1989 het Schots Weekend geboren! Het programma groeide over de jaren heen met folk optredens, de Schotse markt, (kinder-)animatie en veel meer. Het Schots Weekend heeft ondertussen een mooie reputatie opgebouwd zowel in Belgie als in Europa tot een sfeervol festival en bovendien gezinsvriendelijk. In 2007 werd besloten om de vrijdagavond aan het festival weekend toe te voegen zodat bezoekers 3 dagen kunnen genieten van de Keltische sfeer en cultuur. Ideaal voor jong en oud. In 2003 werd bovendien de organisatie van het European Pipe Band Championship toegekend, een erkenning van de Royal Scottish Pipe Band Association (RSPBA). Toch om fier op te zijn als Limburgers!

Read more »

UNIQUE LIMBURG BEER EXPERIENCE - The Beer Hairdresser - De Bierkapper part I

KAPPER & BIER? Inderdaad! Dat ga je hier vinden! Beers from Limburg heeft eindelijk Michel Malo & Andy Jans mogen ontmoeten en heeft ook de tijd gehad voor een knipbeurt. De Bierkapper, Michel, begon mijn haar te wassen met een versterkte bierspoeling (bier met toegevoegde gist) waarna hij “TRAPP Trappistenbiershampoo met Westmalle Dubbel” gebruikte om het wassen af te ronden. Deze shampoo is verrijkt met polyfenolen, mineralen, vitaminen en oligo-elementen van het bier. Ik mocht plaatsnemen in de kappersstoel en vooraleer te beginnen met het knippen van mijn haar mocht ik lekker ontspannen en genieten van een lekker biertje(s), een  “Halfrond” (alc 7.8% vol), een blond huisbier van het Vlaams Parlement. Het knippen mocht beginnen, gevolgd door het stylen (en ondertussen een paar slokjes bier) terwijl ik een fijne babbel had met Andy “Biersommelier van De Bierkapper” over bieren, brouwen en de samenwerking met Limburgse brouwerijen zodat meer Limburgse bieren bij de Bierkapper kunnen worden voorgesteld … een win-win samenwerking!

Read more »

BILZEN BEER EVENT: Toetëlkermis

BROUWERIJ DEN TOETËLÈR organiseert op 27 augustus 2023 de allereerste editie van de Toetëlkermis. Wat kunnen jullie verwachten? Een geweldige proeverij ervaring, met onder andere:

Read more »

"BEER AND MORE" BEER WALK in Bilzen

BEER and MORE organiseert zijn eerste BIERWANDELING. Een uitgestippelde wandeling van 8 km leid je door de velden van het dorpje Merem (Bilzen), waarbij je kan genieten van 5 lekkere proevertjes. Na de wandeling kunnen de liefhebbers in de parochiezaal nog gezellig napraten met een lekker hapje en verschillende speciaalbieren.

Read more »

NEW BEER FESTIVAL IN LIMBURG! Limburg Craft Beer Weekend

BREWMINE TAP & BEERS FROM LIMBURG slaan hun handen in elkaar om een uniek bier event in Limburg uit te grond te stampen. De Top 20 van de Limburgse craft bier wereld komt samen in één locatie, een unicum in de Limburgse bierwereld. Dit evenement heeft een dubbel doel. Aan ene kant zal er een netwerking evenement zijn voor de brouwers waar ze samen hun ervaringen kunnen delen, samenwerken en bijleren om te werken aan een nog betere en sterkere bierwereld in Limburg. Dit bevordert ook de creativiteit en het innovatief karakter van de Limburgse brouwwereld. Aan de andere kant een bierfestival door bierliefhebbers en voor bierliefhebbers. De bierliefhebber krijgt een unieke bierbeleving voorgeschoteld met een aantal primeurs.

Read more »

SEMI-FINAL OF 8th BROUWLAND BEER COMPETITION

BROUWLAND BIERCOMPETITIE 2022. Zaterdag 4 maart 2023 vond de semi finale van de 8ste Brouwland Biercompetitie plaats in Brewmine Tap (Hasselt) en Beers from Limburg mocht deel uitmaken van de professionele jury. De Brouwland Biercompetitie start met 99 hobbybrouwers uit België, Nederland en Frankrijk. Na de eerste selectie bleven er 30 hobbybrouwers over. Op 4 maart 2023, hebben de 10 juryleden (2,5 uur lang en verdeeld over 3 tafels) de 10 beste bieren geproefd en geselecteerd die doorgaan naar de volgende ronde welke zal plaatsvinden op 19 maart 2023, tijdens The Beer Experience in Heusden-Zolder.

Read more »

BEERS FROM LIMBURG takes GOLD MEDAL at BEERAWARDS 2022!

Op de BEER AWARDS 2022 heeft BEERS FROM LIMBURG, als kleine regionale speler, de GOUDEN MEDAILLE behaald in de categorie “ONLINE BIERMEDIA VAN HET JAAR”!!!! Een grote DANKJEWEL gaat natuurlijk aan iedereen die voor BEERS FROM LIMBURG gestemd heeft; een DANKJEWEL aan alle volgers die geduldig de (soms) lange informatieve posts lezen; een DANKJEWEL aan de Limburgse Brouwerijen, Bierfirma's, Bierevenementen, Bierhandelaars, Biercafés en Bierrestaurants die dagelijks zorgen dat wij kunnen genieten van lekkere en kwalitatieve bieren. Ook een dikke proficiat aan alle genomineerden en laureaten, want samen dragen wij bij tot het fantastische bierland dat België is. Zie alle Limburgse Winnaars op de Facebook pagina van Beers from Limburg. 

Read more »

NEW BREWERY & TAP ROOM IN HASSELT - Brouwerij de Hophemel

BROUWERIJ DE HOPHEMEL heeft zich onlangs gevestigd in de Bampslaan 21, te Hasselt, in de omgeving van het Station.  Ze zijn al begonnen met hun taproom waar de 12 tapkranen centraal staan met 12 unieke en verse craftbieren van Brouwerij De Hophemel en ook van partner brouwers. Een aantal unieke bieren op fles staan ook te wachten op de bierliefhebber. Voldoende keuze dus zodat je zeker een bier kan drinken dat je nog nooit eerder gedronken hebt. Je kan er ook terecht voor degustaties (met of zonder food) in groep. Stuur hen zeker een e-mail voor meer info.

Read more »

TOM's BROUWERIJ KERSTMARKT & BAR

De TOM’s BROUWERIJ KERSTMARKT & BAR zal plaastvinden op 10 & 11 DEC 2022 tussen 15:00-20:00u. Naast de nieuwe BOM BARLEY kan je ook genieten van de andere Tom’s Brouwerij bieren, bubbels, wijn, artisanale cider en snacks om de honger te stillen. Je kan ook deelnemen aan gratis workshops. Schrijf je wel op voorhand in! Zaterdag 10/12 om 17:00u is er bovendien een live optreden van Kerstkoor Sint-Truiden ism met Music Cave.

Read more »

COLLAB of THREE HASSELT BREWERIES for "De Warmste Week"

DRIE ARTISANALE BROUWERIJEN uit Hasselt (Brouwerij De Rechter, Brouwerij De Hophemel en Brewmine TAP) hebben besloten om een gezamenlijk bier te brouwen ten voordele van De Warmste Week. Aangezien het thema van De Warmste Week “kansarmoede” is, werd er gekozen om het opgebrachte geld te schenken aan Sint-Vincentius. Trouwens een mooie link met één van de brouwers, Brouwerij de Hophemel, die de naam van een heilige schenkt aan elk gebrouwen bier.

Read more »

BEERS FROM LIMBURG Knighted at the Confrérie van de Hasseltse Jenever

HET WAS EEN EER en mooie ervaring om deel te nemen aan de 105de Intronisatiekapittel van de Confrérie van de Hasseltse Jenever. Melo Pepo (de bezieler van Beers from Limburg) is voortaan Ridder bij de Confrérie van de Hasseltse Jenever, onder andere voor zijn werk om de Limburgse bierscène op de kaart te zetten & de Belgische biercultuur te promoten, zowel in België als in het buitenland. Melo Pepo werd voorgedragen door Gilde Demerdal waar hij ook lid van is en waar het ambachtelijk brouwen van bieren, wijnen, fruitwijnen en likeuren centraal staat.

Read more »

'T AERTS PARADIJS! New Labels

'T AERTS PARADIJS uit Koersel pakt uit met nieuwe flesjes & verfrissende en classy etiketten. De mooie kleuren verwijzen onmiddellijk naar het type bier. Je zal hun bieren nu gemakkelijker herkennen bij de drankenhandel en horecazaken. Top! 'T AERTS PARADIJS from Koersel is presenting new bottles & refreshing and classy labels. The beautiful colours immediately refer to the type of beer. You will now be able to better recognise their beers at beer retailers and horeca outlets. Top!

Read more »

BEERS FROM LIMBURG takes BRONZE at BEERAWARDS

BEERS FROM LIMBURG was aangenaam verrast en tegelijkertijd ook fier, als kleine regionale speler, met de Bronzen Medaille in de categorie “BIERMEDIA VAN HET JAAR”!!!! Nogmaals een grote DANKJEWEL aan iedereen die voor BEERS FROM LIMBURG gestemd heeft. BEERS FROM LIMBURG was pleasantly surprised and at the same time proud, as a small regional player, with the Bronze Medal in the category “BEER MEDIA OF THE YEAR”!!!! A big THANK YOU again to everyone who voted for BEERS FROM LIMBURG.

Read more »