BEERS FROM LIMBURG wins GOLD MEDAL in the category "ONLINE BEER MEDIA OF THE YEAR" (Beer Awards)

NEWS-BLOG

March 2023

SEMI-FINAL OF 8th BROUWLAND BEER COMPETITION

BROUWLAND BIERCOMPETITIE 2022. Zaterdag 4 maart 2023 vond de semi finale van de 8ste Brouwland Biercompetitie plaats in Brewmine Tap (Hasselt) en Beers from Limburg mocht deel uitmaken van de professionele jury. De Brouwland Biercompetitie start met 99 hobbybrouwers uit België, Nederland en Frankrijk. Na de eerste selectie bleven er 30 hobbybrouwers over. Op 4 maart 2023, hebben de 10 juryleden (2,5 uur lang en verdeeld over 3 tafels) de 10 beste bieren geproefd en geselecteerd die doorgaan naar de volgende ronde welke zal plaatsvinden op 19 maart 2023, tijdens The Beer Experience in Heusden-Zolder.

Read more »
February 2023

BREWERY VISIT! Remise 56

REMISE 56 is een unieke brouwerij in Koersel, Beringen. Beers from Limburg heeft REMISE 56 al verschillende keren bezocht dus werd het tijd dat er een post over zou verschijnen. Het authentieke gebouw waar Remise 56 zich bevindt, werd gebouwd in 1907. “Remise” verwijst naar het gebouw en is een vakterm voor “stelplaats” (remettre in het Frans) en  “56” is het huisnummer. In het begin was het een stelplaats voor locomotieven en passagiersrijtuigen (eerst een stoomtram, daarna gemotoriseerde rijtuigen) van de tramlijn Diest-Koersel. In 1954 werden de trams in de stelplaats vervangen door lijnbussen. Vanaf 2001 verdween ook die laatste functie en het gebouw kwam leeg te staan tot in 2013, wanneer de Stad Beringen een projectwedstrijd uitschreef om deze unieke locatie een nieuwe bestemming te geven.

Read more »

BEERS FROM LIMBURG takes GOLD MEDAL at BEERAWARDS 2022!

Op de BEER AWARDS 2022 heeft BEERS FROM LIMBURG, als kleine regionale speler, de GOUDEN MEDAILLE behaald in de categorie “ONLINE BIERMEDIA VAN HET JAAR”!!!! Een grote DANKJEWEL gaat natuurlijk aan iedereen die voor BEERS FROM LIMBURG gestemd heeft; een DANKJEWEL aan alle volgers die geduldig de (soms) lange informatieve posts lezen; een DANKJEWEL aan de Limburgse Brouwerijen, Bierfirma's, Bierevenementen, Bierhandelaars, Biercafés en Bierrestaurants die dagelijks zorgen dat wij kunnen genieten van lekkere en kwalitatieve bieren. Ook een dikke proficiat aan alle genomineerden en laureaten, want samen dragen wij bij tot het fantastische bierland dat België is. Zie alle Limburgse Winnaars op de Facebook pagina van Beers from Limburg. 

Read more »
January 2023

NEW BEERS IN LIMBURG! CELINE Blood Orange Hazy IPA & VITALIS Black IPA & ANASTASIUS DIPA

CELINE BLOOD ORANGE HAZY IPA (alc. 6.0% vol, IBU:40). SMAAK/AROMA: Je ervaart een heerlijke fruitige aroma-explosie bij het uitschenken van deze bloedsinaasappel hazy IPA met een troebel uiterlijk. Al bij de eerste slok trakteert deze IPA je op een medium tot stevige bitterheid door de 5 hopsoorten die een mooie rol spelen in dit bier; met duidelijke smaken van bloedsinaasappel en een lichtzoete toets. De afdronk is hoppig, fruitig en lichtjes droog met een milde zoetheid. Voor deze verfrissende IPA werd 40L bloedsinaasappelsap gebruikt op 500L bier. Best geserveerd op 6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Stevig Geitje

STEVIG GEITJE (alc. 10% vol). SMAAK/AROMA: Dit STEVIG GEITJE, met een mooie romige schuimkraag, heeft moutige aroma’s en een subtiel aroma van anijs. De eerste slokjes verwelkomen je onmiddellijk met een medium bitterheid en duidelijke smaken van kruiden en anijs, donkere chocolade en een alcohol kick. De afdronk is lichtjes bitter met een alcohol toets en een licht zoetje op de achtergrond. Zeker een lekker stevig biertje! Best geserveerd 10°C.

Read more »

NEW BEERS IN LIMBURG! Hoksent-Molhem & HOBOS Winterbier

HOKSENT-MOLHEM – SHERRY BARREL AGED (alc. 9.9% vol). SMAAK/AROMA: Deze Sherry Barrel Aged heeft een mooie diep gouden kleur met een rode schijn en een stevige schuimkraag.  Bij het openen van deze fles ervaar je een vineus aroma en een licht aroma van sherry dat je zintuigen prikkelt. Een lichte bitterheid is aanwezig en na een slokje of twee ervaar je een delicate sherry smaak met een zuurtje, lichtjes vineus, een zoetje van rode pruimen en een alcohol kick, eindigend met lichte eikenhouten toetsen op de achtergrond. De afdronk is lichtjes vineus met een alcohol toets. HOKSENT-MOLHEM heeft mooie evenwichtige smaken en geeft je een warm gevoel tijdens de koude winter dagen. Best geserveerd op 10°C.

Read more »
December 2022

NEW (HOBBY) BEER IN LIMBURG! Ivanov Xmas

IVANOV XMAS (alc. 8.1% vol). SMAAK/AROMA: Een donkerbruin kerstbier met een romige schuimkraag en moutige & lichtzoete aroma’s. Je eerste slokjes zorgen voor een behoorlijke hoppige bitterheid met een duidelijke dropsmaak en een vleugje koffie in de verte. De afdronk is licht bitter met een vleugje drop en een lichte alcoholtoets. Een mooi evenwichtig bier dat mij terugbrengt naar de kerstsmaken uit mijn kindertijd. Best geserveerd 8°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Zowat Dubbel - Jenever Infused

ZOWAT DUBBEL – JENEVER INFUSED (alc. 10.0% vol). SMAAK/AROMA: Deze donkere ZOWAT DUBBEL met een rode schijn is niet je typisch Belgische dubbel. Een mooie schuimkraag komt je tegemoet met fruitige en vineuze aroma’s. Bij de eerste slokjes ervaar je onmiddellijk een licht zuurtje gecombineerd met een fruitige explosie, een lichte alcoholtoets en een vineus karakter. De afdronk is lichtjes zuur en fruitig. Een verfrissend en doordrinkbaar bier ondanks het hoge alcoholgehalte. Best geserveerd 8°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Hasalud Spéciale Belge & Juniper

HASALUD – SPÉCIALE BELGE & JUNIPER (alc. 5.2% vol). SMAAK/AROMA: Deze amberkleurige HASALUD met jeneverbes heeft mooie aroma’s van caramel en mout. Een lichte bitterheid wordt waargenomen met caramelsmaken (door het grote aandeel aan caramelmouten gebruikt tijdens het brouwproces), een lichte kruidigheid (peperkoek), een lichte fruitigheid en een zoetje komende van de mout. De afdronk is lichtjes bitter met een vleugje zoetheid. Best geserveerd op 6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Hengstbergen Dobbel 63

HENGSTBERGEN DOBBEL 63 (alc. 6.3% vol). SMAAK/AROMA: De DOBBEL 63 is een amberkleurige Belgische Dubbel waar je onmiddellijk aroma’s van gebrande mout en kruiden ervaart. Een medium bitterheid wordt waargenomen met caramelsmaken, een lichte kruidigheid en lichtgebrande mout & broodkorst op de achtergrond. De afdronk is lichtjes bitter met een vleugje zoetheid. Tarwemout werd ook gebruikt wat het bier een verfrissende smaak en een mooie schuimkraag geeft. Best geserveerd op 8°C.

Read more »

BREWERY VISIT & BREWING DAY! Het Paenhuys

BEERS FROM LIMBURG heeft EERDER DIT JAAR het genoegen gehad om deel te nemen aan het historisch brouwmoment in HET PAENHUYS te Bokrijk (Genk). Het Paenhuys is een museumbrouwerij waar elk jaar zes keer wordt gebrouwen door echte bierspecialisten. Aangezien Melo Pepo ook lid is van Gilde Demerdal, mocht hij meehelpen met het brouwen. Brouwmeester Stefaan had de touwtjes in handen en orchestreerde deze unieke maar ook theatrale voorstelling met een aantal Gilde leden en studenten van Syntra. Een goed moment om eindelijk een post te wijden aan het Paenhuys, waar je trouwens ook meer te weten zal komen over de boeiende brouwgeschiedenis en het complexe brouwproces in vergelijking met de hedendaagse brouwinstallaties.

Read more »

NEW BREWERY & TAP ROOM IN HASSELT - Brouwerij de Hophemel

BROUWERIJ DE HOPHEMEL heeft zich onlangs gevestigd in de Bampslaan 21, te Hasselt, in de omgeving van het Station.  Ze zijn al begonnen met hun taproom waar de 12 tapkranen centraal staan met 12 unieke en verse craftbieren van Brouwerij De Hophemel en ook van partner brouwers. Een aantal unieke bieren op fles staan ook te wachten op de bierliefhebber. Voldoende keuze dus zodat je zeker een bier kan drinken dat je nog nooit eerder gedronken hebt. Je kan er ook terecht voor degustaties (met of zonder food) in groep. Stuur hen zeker een e-mail voor meer info.

Read more »
November 2022

TOM's BROUWERIJ KERSTMARKT & BAR

De TOM’s BROUWERIJ KERSTMARKT & BAR zal plaastvinden op 10 & 11 DEC 2022 tussen 15:00-20:00u. Naast de nieuwe BOM BARLEY kan je ook genieten van de andere Tom’s Brouwerij bieren, bubbels, wijn, artisanale cider en snacks om de honger te stillen. Je kan ook deelnemen aan gratis workshops. Schrijf je wel op voorhand in! Zaterdag 10/12 om 17:00u is er bovendien een live optreden van Kerstkoor Sint-Truiden ism met Music Cave.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Bom Barley

BOM BARLEY (alc. 10.5% vol). SMAAK/AROMA: Deze zwarte barley wine heeft een stevige romige schuimkraag, zoete aroma’s van mout & rood fruit en een licht koffie aroma. Een medium bitterheid wordt gecombineerd met mooie chocoladesmaken, een vleugje koffie, zoete mout/caramel en een subtiele eikenhouten toets door het gebruik van eikenhouten chips tijdens het lageren. De afdronk is lichtjes bitter met toetsen van chocolade, lichtjes zoet en eindigend met een alcohol kick. Een mooi degustatiebier voor de koude winterdagen en past perfect bij een zachte kaas, een klassieke cheese of chocolade cake of gegrild varkensvlees. Yummy! Best geserveerd 9-10°C.

Read more »

BREWERY VISIT & BREWING DAY! BRAUW

BRAUW, de sterke en betrouwbare stadsbrouwerij in Genk, zal iedere bierliefhebber en brouwer ondertussen wel kennen. Beers from Limburg heeft BRAUW al verschillende keren bezocht dus werd het tijd dat er een post over zou verschijnen. Het bezoek nam plaats tijdens het brouwen van 500L ARMOUT MACLEOD (zie ook bier beschrijving op Beers from Limburg). Dan gaan we natuurlijk ook een handje meehelpen. De meesterbrouwer, Joris Mentens, had ondertussen hard gewerkt aan het schroten, maischen, filteren en spoelen. Toen ik aankwam was de wort lekker aan het opwarmen in de kookketel. Het toevoegen van de hop was mijn eerste taak en ondertussen ook het verwijderen van de draf uit de maischketel. Daarna volgde het whirlpoolen, koelen en gisten (en poetsen natuurlijk) … en een beetje proeven.

Read more »

COLLAB of THREE HASSELT BREWERIES for "De Warmste Week"

DRIE ARTISANALE BROUWERIJEN uit Hasselt (Brouwerij De Rechter, Brouwerij De Hophemel en Brewmine TAP) hebben besloten om een gezamenlijk bier te brouwen ten voordele van De Warmste Week. Aangezien het thema van De Warmste Week “kansarmoede” is, werd er gekozen om het opgebrachte geld te schenken aan Sint-Vincentius. Trouwens een mooie link met één van de brouwers, Brouwerij de Hophemel, die de naam van een heilige schenkt aan elk gebrouwen bier.

Read more »

NEW BEERS IN LIMBURG! Cornelius Sour Grape Ale & Zephyrinus Mexican Spiced Stout

CORNELIUS – SOUR GRAPE ALE (alc. 6.8% vol, IBU:26). SMAAK/AROMA: Fruitige aroma’s en een behoorlijke schuimkraag zullen je verwelkomen eens je dit bier inschenkt. Deze verfrissende Sour Grape Ale heeft een lichte bitterheid, gecombineerd met fruitige/vineuze smaken en een zuurtje door het gebruik van de Philly Sour gist. De afdronk is lichtjes vineus en fruitig. Best geserveerd 6°C.

Read more »
October 2022

BREWERY VISIT! Brewmine Tap

Met BREWMINE TAP heeft de Stad Hasselt een nieuwe stadsbrouwerij! Brewmine TAP is een ontmoetingsplek voor gepassioneerde bierliefhebbers én (hobby)brouwers, bedacht door Bart Balis van Brouwland. Het is een brouwerij met een aanpalende taproom met 20 tapkranen zodat jij als bierliefhebber kan genieten van unieke, artisanale & bovendien lokale bieren. Ik mocht Hilaire (Brewmine Tap Manager) ontmoeten tijdens mijn bezoek. Hilaire, die een rijke bagage aan bier & horeca ervaring met zich meebrengt, heeft mij een beschrijving gegeven van het concept van Brewmine Tap en natuurlijk heb ik ook een aantal wist-je-datjes meegekregen (zie later). Bovendien staat Ruben (TAProom talent) klaar om je deskundige uitleg te geven over de bieren of om je een biertje aan te raden aan de hand van jouw smaakprofiel.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Crataegus

CRATAEGUS (alc. 6.5% vol). SMAAK/AROMA: Dit uniek ambachtelijk blond streekbier met een troebele uitstraling heeft heerlijke florale, fruitige en kruidige aroma's en een mooie schuimkraag. Een medium bitterheid wordt onmiddellijk waargenomen met duidelijk kruidige smaken gecombineerd met florale toetsen van de meidoornbloem en een vleugje zoetheid op de achtergrond door het gebruik van de meidoornbes en sinaasappelschil tijdens het brouwproces. De afdronk is bitter met een subtiele fruitigheid. Een lekker en evenwichtig bier met veel smaak voor een relatief laag alcoholgehalte. Best geserveerd 6-8°C.

Read more »

BEERS FROM LIMBURG Knighted at the Confrérie van de Hasseltse Jenever

HET WAS EEN EER en mooie ervaring om deel te nemen aan de 105de Intronisatiekapittel van de Confrérie van de Hasseltse Jenever. Melo Pepo (de bezieler van Beers from Limburg) is voortaan Ridder bij de Confrérie van de Hasseltse Jenever, onder andere voor zijn werk om de Limburgse bierscène op de kaart te zetten & de Belgische biercultuur te promoten, zowel in België als in het buitenland. Melo Pepo werd voorgedragen door Gilde Demerdal waar hij ook lid van is en waar het ambachtelijk brouwen van bieren, wijnen, fruitwijnen en likeuren centraal staat.

Read more »
September 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Stout Geitje

STOUT GEITJE (alc. 6.7% vol), SMAAK/AROMA: Dit STOUT GEITJE heeft heerlijke aroma's van gebrande mout, koffie & chocolade en heeft een romige schuimkraag. Een medium bitterheid wordt waargenomen met duidelijke smaken van koffie, donkere chocolade en toetsen van karamel en zoethout op de achtergrond. De afdronk is lichtjes zoet met een subtiele drop en koffie smaak. Een zeer drinkbare en mooi evenwichtige stout met veel smaken. Best geserveerd 6-8 ° C.

Read more »

NEW BREWERY IN LIMBURG! Brewmine Tap

Met BREWMINE TAP heeft de Stad Hasselt een nieuwe stadsbrouwerij. Brewmine TAP is een ontmoetingsplek voor gepassioneerde bierliefhebbers én (hobby)brouwers, bedacht door Bart Balis van Brouwland. Brewmine TAP is een brouwerij met een aanpalende taproom met 20 tapkranen en een dakterras zodat jij als bierliefhebber kan genieten van unieke, artisanale & bovendien lokale bieren.

Read more »
August 2022

NEW BEERS IN LIMBURG! Burn American Style Hoppy Wheat & Burn American Style Farmhouse Ale

AMERICAN STYLE HOPPY WHEAT (alc. 5.0% vol). SMAAK/AROMA: Dit nieuwe bier van Tom’s Brouwerij, gebrouwen voor Burn BBQ, heeft een stevige witte schuimkraag en een aroma van tarwe. Een behoorlijke bitterheid, afkomstig van de Amerikaanse hop, is aanwezig met fruitige (citrus) en verfrissende smaken. De afdronk is lichtjes bitter, fruitig en heeft een verre zoete toets. Qua smaak lijkt dit op een White IPA, waarbij de kenmerken van een witbier en een IPA worden gecombineerd. Een perfect bier bij (vet) rijk BBQ-vlees. Best geserveerd 4-6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Wiosello Bier

WIOSELLO (alc. 6.5% vol). SMAAK/AROMA: WIOSELLO is een stroblond bier met hoppige en kruidige aroma’s en een stevige schuimkraag. Van bij het begin ervaar je een mooie hoppigheid met kruidige smaken en een lichtzoete toets op de achtergrond. De afdronk is lichtjes bitter en kruidig. Dit 3-granen bier heeft mooie, volle en evenwichtige smaken, is lekker fris en is gebrouwen met Belgische hop. Best geserveerd op 4-6°C.

Read more »
July 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Ethelbert Motueka SMASH

ETHELBERT MOTUEKA SMASH (alc. 7.8% vol, IBU:51). SMAAK/AROMA: ETHELBERT heeft mooie fruitige & hop aroma’s. Een medium bitterheid (Motueka hop) is waarneembaar met kruidige toetsen, eindigend met een fruitige lichtzoete toets. Het is een evenwichtig en volmondig bier met verfijnde smaken. De afdronk is hoppig met een lichtzoete toets. Best geserveerd op 6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Zat MaMa 2022

ZAT MaMa 2022 (alc. 7.0% vol), IBU:38. SMAAK/AROMA: Deze Zat MaMa is een bier van hoge gisting, ongefilterd en met een hoppig & licht-kruidig aroma en een mooie schuimkraag. Een lichte hoppigheid en fruitige smaken komen naar de voorgrond in combinatie met licht-kruidige toetsen. De afdronk is lichtjes bitter met een vleugje zoet. Een lekker volmondig bier. Best geserveerd 5-6°C. 

Read more »
June 2022

NEW BEERS IN LIMBURG! Catharina Coffee IPA & Abraamios TIPA

CATHARINA COFFEE IPA (alc. 8% vol, IBU:42). SMAAK / AROMA: Deze Coffee IPA, een troebele donkerblonde verschijning, heeft een fruitig aroma en een stevige romige schuimkraag. Het heeft een mooie bitterheid (van de Target & Wai-iti hopsoorten) met zoete toetsen en gebrande koffie op de achtergrond aangezien tijdens de nagisting licht gebrande ongemalen Ethiopische Yirgacheffe koffiebonen van Monx aan het bier werden toegevoegd; dit zorgt voor een mooi evenwicht tussen bitterheid, fruitigheid en zoetheid van het bier. De afdronk is hoppig, medium-droog, met subtiele koffietoetsen, een lichte zoetheid en een vleugje alcohol om het af te maken. Best geserveerd 6°C.

Read more »

BREWERY VISIT! Brouwerij Vandijck

BROUWERIJ VANDIJCK RONDLEIDING. BEERS FROM LIMBURG heeft onlangs de kans gehad om BROUWERIJ VANDIJCK voor de tweede keer te bezoeken en een rondleiding mogen meemaken van deze unieke brouwerij. Brouwerij Vandijck is een ambachtelijke micro-brouwerij met een capaciteit van 1600L per maand. Het brouwen, bottelen en het plakken van de etiketten doen ze allemaal zelf op hun eigen installatie/machines. Brouwmeester Thimothy Vandijck heeft zelfs de brouwinstallatie (zie foto’s) samen met vrienden gebouwd en krijgt hulp van zijn broer Jimmy, zijn bescheiden vader Georges, zijn schoonvader John en zijn geduldige vrouw Evy. Een echt familiebedrijf! 

Read more »
May 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Chef Prion - Blond 2022

CHEF PRION - BLOND (alc. 6.5% vol). SMAAK/AROMA: Deze Limited Edition “Belgian Blonde” met een strogele kleur schenkt je een mooi hoppig en fruitig aroma. Het is een verfrissend bier met een medium bitterheid, kruidige toetsen en een fijne fruitigheid om af te ronden komende van de trappist gist dat tijdens het brouwen werd gebruikt. De afdronk is lichtjes bitter met een subtiele zoete toets. Lekker koud inschenken is de boodschap en genieten tijdens een warme lente- of zomerdag! Best geserveerd 4-6°C.

Read more »

BREWERY VISIT! Kasteelbrouwerij Ter Dolen

BROUWERIJ TER DOLEN RONDLEIDING. De vier winnaars van de Ter Dolen wedstrijd op Beers from Limburg hebben in april 2022 de brouwerij bezocht samen met Beers from Limburg. Deze unieke kasteelbrouwerij kan het hele jaar door bezocht worden en is een echte aanrader om samen met je biervrienden of met je familie te bezoeken. Het eerste wat je zal opvallen is de prachtige locatie van de brouwerij, het kasteel (16de eeuw) en de omringende gebouwen die een mooi geheel vormen in het midden van de Limburgse natuur.

Read more »

'T AERTS PARADIJS! New Labels

'T AERTS PARADIJS uit Koersel pakt uit met nieuwe flesjes & verfrissende en classy etiketten. De mooie kleuren verwijzen onmiddellijk naar het type bier. Je zal hun bieren nu gemakkelijker herkennen bij de drankenhandel en horecazaken. Top! 'T AERTS PARADIJS from Koersel is presenting new bottles & refreshing and classy labels. The beautiful colours immediately refer to the type of beer. You will now be able to better recognise their beers at beer retailers and horeca outlets. Top!

Read more »
April 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Den Tuymelaar - Blond

DEN TUYMELAAR - BLOND (alc. 6.0% vol). SMAAK/AROMA: Dit licht-blond bio bier, gebrouwen met lokale biologische granen en Belgische hop, heeft een verfijnd hoppig aroma en een stevige witte schuimkraag. Van bij het begin ervaar je een mooie hoppigheid, een lichte citrus toets op de achtergrond en een fijne carbonatie. De afdronk is lichtjes bitter en droog. Een lekker en fris bier voor het hele jaar. Best geserveerd op 6°C.

Read more »

BREWING DAY! Huisbrouwerij De Geiteling

HUISBROUWERIJ DE GEITELING BROUWDAG! Begin februari 2022 werd Beers from Limburg uitgenodigd om deel te nemen aan een brouwdag bij DE GEITELING, één van de jongste en meest artisanale brouwerijen in Limburg. Beers from Limburg had de eervolle taak om brouwassistent te zijn en had het geluk om niet enkel brouwmeester Stijn Neyens bij te staan maar ook brouwmeester Eddy Sevens van MICROBROUWERIJ MØLDER & COÖP. Het bier dat werd gebrouwen was het GEITJE VAN DE HOBOS, een collaboratie tussen de twee brouwerijen in het BOSLAND. Ik kreeg tijdens deze unieke ervaring de kans om te blijven leren over brouwingrediënten en processen. Stijn en Eddy zijn een mooi voorbeeld van een efficiënt brouwteam en hoe twee artisanale brouwers samen kunnen werken.

Read more »

FIRST EDITION of "Limburgse Brouwerijen Verenigen"

De eerste editie van LIMBURGSE BROUWERIJEN VERENIGEN, georganiseerd door Tom’s Brouwerij, vindt plaats op ZONDAG 15 MEI tussen 14:00-19:00u. Tijdens dit micro bierevenement zullen 6 top craft Limburgse brouwerijen deelnemen, elk met een passie voor het ambachtelijk brouwen. Elke bierliefhebber zal kunnen proeven (via proefglaasjes) van meer dan 25 exclusieve en nieuwe bieren maar je ook vragen stellen aan elke brouwer over het ontstaan van de brouwerij, de bieren, het brouwproces, interessante ingrediënten en nog veel meer. Voor de foodies zullen er ook tapas zijn en artisanaal gebak van Caroline Windmolders. Frisdranken, koffie, wijn & cocktails zullen ook beschikbaar zijn. Een uniek evenement dat je niet mag missen!! Beers from Limburg zal er ook zijn! Tot dan! Proost! Voor meer informatie. zie: www.facebook.com/events/701321554449477

Read more »

BREWERY VISIT! Brouwerij Wilderen

BROUWERIJ & DISTILLERIJ RONDLEIDING. Het bezoeken van deze brouwerij met enkele biervrienden is een leuke activiteit, zowel tijdens de warme zomermaanden als de koude winterdagen. Zodra ik met mijn biervrienden op deze locatie aankwam, waardeerden we de prachtige gebouwen en de sfeervolle omgeving. De gids, die een goede kennis had van de brouwerij, legde eerst de geschiedenis van de brouwerij uit en de werken die nodig waren om de brouwerij terug tot leven te brengen. Daarna bezochten we de huidige WILDEREN DISTILLERIJ (met een capaciteit van 500L per stookbeurt) waar het distilleerderijproces werd uitgelegd voor de verschillende distillaten van Wilderen (gin, rum, whisky, koffielikeur, apéro en graanjenever). We bewonderden hier de Duitse koperen ketel en fractioneerkolom in combinatie met de roestvrijstalen koelmachine.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Filothea Pink Booths NEIPA

FILOTHEA PINK BOOTHs NEIPA (alc. 7.2% vol, IBU: 51). SMAAK / AROMA: Deze NEIPA heeft een troebel honingkleurig uiterlijk; een mooie stevige schuimkraag en heerlijke hoppige & (tropisch) fruitige aroma's. Je ervaart direct een behoorlijke hoppigheid met zoete tonen van tropisch fruit en pompelmoes. De afdronk is bitter, droog en fruitig met een lichtzoete toets. Best geserveerd op 6°C. 

Read more »

EVENT! Koerselse Biermarkt 2022

De KOERSELSE BIERMARKT, georganiseerd door Chiro Fonteintje, vindt dit jaar plaats op ZATERDAG 07 MEI tussen 14:00-02:00u. Tijdens de 8ste editie van dit bierfestival kan je kiezen uit meer dan 100 bieren waaronder ook een mooie selectie Limburgse bieren. Bovendien zal er ook entertainment zijn voor jong en oud(er) en kan je genieten van verschillende live bandjes. Een uniek evenement dat je niet mag missen!! Beers from Limburg zal er ook zijn! Tot dan! Proost!

Read more »

BEERS FROM LIMBURG takes BRONZE at BEERAWARDS

BEERS FROM LIMBURG was aangenaam verrast en tegelijkertijd ook fier, als kleine regionale speler, met de Bronzen Medaille in de categorie “BIERMEDIA VAN HET JAAR”!!!! Nogmaals een grote DANKJEWEL aan iedereen die voor BEERS FROM LIMBURG gestemd heeft. BEERS FROM LIMBURG was pleasantly surprised and at the same time proud, as a small regional player, with the Bronze Medal in the category “BEER MEDIA OF THE YEAR”!!!! A big THANK YOU again to everyone who voted for BEERS FROM LIMBURG.

Read more »
March 2022

NEW BEERS IN LIMBURG! Gildas Beetroot Sour & Angela Ferrero Rocher Pastry Stout

GILDAS BEETROOT SOUR IPA (alc. 6% vol, IBU:35). SMAAK / AROMA: Een licht perzikkleurige sour IPA met een mooie schuimkraag en fruitige & licht aardse aroma's. Bij deze verfrissende sour IPA ervaar je onmiddellijk een licht en verfrissend zuurtje komende van de Philly Sour-gist, een lichte bitterheid, tonen van steenfruit, aangevuld met lichte aardse toetsen door toevoeging van rode bietensap. De afdronk is licht bitter, medium-droog en eindigt met een lichtzoute toets. Een perfect bier voor elk moment van het jaar, maar vooral tijdens de lente- en zomermaanden. Weer een geweldige creatie van Brouwerij de HopHemel. Best geserveerd op 4-6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Ed Brukske Blond

ED BRUKSKE BLOND – DRY HOPPED (alc. 5.9% vol). SMAAK/AROMA: Een blond bier met een mooie schuimkraag en een fruitig & lichtzoet aroma. Vanaf de eerste slokjes ervaar je een medium bitterheid (Styrian Golding & Saaz) met toetsen van lichtzoete mandarijn en pompelmoes door de dry hopping met de Mandarina Bavaria hopsoort. Deze IPA-achtige blonde heeft een hoppige en lichtzoete afdronk. ED BRUKSKE BLOND is een evenwichtig, verfrissend en doordrinkbaar bier met een relatief laag alcoholgehalte; perfect voor de lente- en zomerdagen. Best geserveerd 4-6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Tina Sterk Donker

TINA STERK DONKER (alc. 9.0% vol), IBU:25. SMAAK/AROMA: TINA STERK DONKER heeft een moutig, zoet en licht fruitig aroma. Een subtiele bitterheid wordt waargenomen met karamelsmaken, toetsen van rood fruit (pruimen), koffie en chocolade. De afdronk is licht zoet met een vleugje alcohol. Een mooi en evenwichtig sterk donker bier. Best geserveerd 8°C.

Read more »

BREWING DAY! Microbrouwerij MØLDER & COÖP.

MICROBROUWERIJ MØLDER & COÖP BROUWDAG! BEERS FROM LIMBURG (BFL) werd uitgenodigd om deel te nemen aan een brouwdag bij MØLDER & COÖP, misschien wel één van de meest artisanale brouwerijen van Limburg. De brouwerij werd opgericht in september 2019 en is al een gevestigde waarde in de brouwwereld.  De brouwerij brouwt om de twee weken en is heel trots om haar bieren enkel te verkopen via de locale horeca, in hun eigen brouwerij, op www.molder-coop.be en via enkele webshops. Direct contact met de consument is heel belangrijk. “Gebrouwen in BOSLAND, verkocht in BOSLAND” is hun filosofie en met een korte ecologische keten als resultaat.

Read more »
February 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Dikke Nek Pils

DIKKE NEK EXTRA PILS (alc. 5.0% vol). SMAAK/AROMA: Een lichtblond bier van lage gisting, ongefilterd en niet-gepasteuriseerd met een verfijnd hoppig aroma en een stevige witte schuimkraag. Van bij het begin ervaar je een middelmatige hoppigheid met toetsen van fruit/citrus en een fijne carbonatie. De afdronk is lichtjes bitter/hoppig en licht droog. Een verfrissende en lekkere pils die naar meer smaakt. Mooi om te zien hoe een kleine craft brewer een pils brouwt; zie je niet vaak. Best geserveerd 4-6°C.

Read more »
January 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Right Honey!

RIGHT HONEY?! (alc. 9.5% vol), IBU:26. SMAAK/AROMA: Een sterk blond honingbier met florale aroma's. Na enkele slokjes kan een medium bitterheid worden waargenomen met florale en licht-kruidige toetsen, een lichte zoetheid afkomstig van de toegevoegde lokale honing uit Hasselt (tijdens de gisting werd 17 kg honing toegevoegd per 500L bier) en eindigend met een heel subtiel vleugje alcohol. Een evenwichtig bier met een afdronk die licht bitter, droog en lichtzoet is. Best geserveerd 8°C.

Read more »