BEERS FROM LIMBURG - WINNER GOLD MEDAL - "ONLINE BEER MEDIA OF THE YEAR" (Beer Awards 2022)

BEER BLOG

September 2023

NEW BEER IN LIMBURG! Dark Scotsman

DARK SCOTSMAN – MILK STOUT (alc. 7.0% vol). SMAAK/AROMA: Deze DARK SCOTSMAN verdient deze naam gezien het zeer donkere uiterlijk. Het heeft een stevige schuimkraag met aroma's van gebrande koffie en gebrande mout. Er wordt een medium bitterheid waargenomen met duidelijke koffiesmaken, gebrande mouten, een vleugje chocolade en een delicate kruidigheid met een licht zoetje. De afdronk van deze zachte en goed doordrinkbare stout is bitter met koffie toetsen. Best geserveerd op 6-8°C.

WIST-JE-DAT?: Lactose werd gebruikt tijdens het brouwproces, zodat het bier iets meer body krijgt en het zoete van de lactose een mooi complement is voor de bitterheid van geroosterde mouten. Bourbon vanille werd ook gebruikt waarbij een vanille extract is verkregen door de vanille stoken te versnijden en dan enkele weken te laten drenken in whisky (1 liter per 500 liter bier). De hoeveelheid is miniem maar het draagt bij tot het karakter van deze stout. Tijdens het proces werden ook twee Britse hopvariëteiten gebruikt die het bier een pittige en aardse smaak geven.

WIST-JE-OOK-DAT?: DARK SCOTSMAN werd speciaal gebrouwen voor het Schots Weekend 2023 te Alden Biesen. Het bier was uiteraard tijdens het weekend te drinken maar werd ook verdeeld bij de cafés in Bilzen die meededen aan de Schotse week voorafgaande aan het weekend. Je kan nog steeds terecht bij deze cafés om deze donkere Schot te drinken

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Danelleke

DANELLEKE TRIPEL (alc. 7.2% vol). SMAAK/AROMA: Deze tripel heeft een mooie honingkleur, een stevige witte schuimkraag en verwelkomt je met zowel hoppige als kruidige aroma’s. Bij de eerste slokjes ervaar je een medium bitterheid met fruitige en florale smaken, delicate kruidige toetsen en een licht zoetje zodat dit bier mooi in balans is. De afdronk is lichtjes bitter, kruidig en eindigt met een zoetje en een alcoholkick. Best geserveerd op 6-8°C.

WIST-JE-DAT?: In 2017 verloor Daniella na 5 jaar de strijd tegen kanker. Familie en vrienden hadden snel het idee om, als herinnering aan haar, zich te groeperen om een goed doel te steunen. Omdat iedereen van ons of iemand die wij kennen wel eens in contact komt met kanker hebben ze gekozen voor ‘Kom op tegen Kanker’ als goed doel en zo de strijd tegen deze ziekte steunen. Zo namen ze dit jaar voor de 3e keer deel aan ‘De 1000km voor Kom op tegen Kanker’. Onder de naam ‘Vrienden van Daniella’, engageren ze zich om het nodige startgeld op te halen om deel te nemen aan de gekende fietshappening. Om centen op te halen organiseren ze door het jaar verschillende acties, en recent zijn ze gestart met de verkoop van hun eigen tripel, DANELLEKE. Om dit te realiseren hebben ze voor begeleiding & receptuur samengewerkt met Nico Vossen en met Microbrouwerij de Rechter in Hasselt voor brouwervaring en het brouwproces.

Read more »
August 2023

NEW BEERS IN LIMBURG! Unisquirrel Belgian Witbier, Sunny Saison & Mango Unchained Hazy IPA

UNISQUIRREL – BELGIAN WITBIER (alc. 5.1% vol), gebrouwen door Syntra AB Leuven studenten. SMAAK/AROMA: Deze UNISQUIRREL, gebrouwen met een beetje eenkoorn, heeft een troebel & wit uiterlijk en typische witbier aroma's van tarwe en citrusvruchten (curacao & citroenschil toegevoegd tijdens het brouwen). Een mooi evenwichtig bier met een lichte bitterheid, fruitige/citrusaroma's en kruidige tonen van de toegevoegde koriander. De afdronk is verfrissend, licht hoppig met citrus. Ook interessant is dat het ontwerp van het label is gemaakt met behulp van AI. Best geserveerd 4-6°C.

UNISQUIRREL – BELGIAN WITBIER (alc. 5.1% vol), brewed by Syntra AB Leuven students.. TASTE/AROMA: This UNISQUIRREL, brewed with a little einkorn, has a cloudy & white appearance and typical witbier aromas of wheat and citrus fruits (curacao & lemon peel added during brewing). It has a lovely balance of light bitterness, fruity/citrus flavours and herbal notes from the added coriander. It has a refreshingly light hoppy and citrus aftertaste. Interestingly, the design of the label has been made using AI. Best served 4-6°C.

 

SUNNY SAISON (alc. 5.2% vol), gebrouwen door Syntra PXL studenten. SMAAK/AROMA: Deze verfrissende SUNNY SAISON verwelkomt je met een mooie blonde kleur, een stevige schuimkraag en delicate fruitige & florale aroma’s in combinatie met subtiele bittere hoparoma’s door hergisting in de fles met brett. Een medium bitterheid wordt waargenomen met florale en fruitige smaken. De afdronk is medium bitter, fruitig en licht kruidig. Best geserveerd 6°C.

TASTE/AROMA: This refreshing SUNNY SAISON comes with a lovely blonde colour, a firm head and delicate fruity & floral aroma’s in combination with subtle bitter hoparoma’s through refermentation in the bottle with brett. A medium bitterness is perceived with floral & fruity flavours. The aftertaste is medium bitter, fruity and lightly herbal. Best served 6°C.

 

MANGO UNCHAINED – HAZY IPA (alc. 7.5% vol), gebrouwen door Syntra PXL studenten. SMAAK/AROMA: MANGO UNCHAINED heeft een stevige schuimkraag, een karamelkleur, duidelijk troebel van uiterlijk en aroma's van hop & mango (van de hopvariëteiten Idaho 7 & Nectaron). Een behoorlijke bitterheid raakt je smaakpapillen met hoppige smaken, tropisch fruit & mango smaken (toegevoegd mangosap tijdens het brouwen) en een honingachtige zoetheid. De afdronk is bitter met mangosmaak en een kick van peper/gember op de achtergrond. Best geserveerd 6°C.

MANGO UNCHAINED – HAZY IPA (alc. 7.5% vol), brewed by Syntra PXL students. TASTE/AROMA: MANGO UNCHAINED has a firm head, a caramel colour, clearly hazy in its appearance and aromas of hops & mango (from the Idaho 7 & Nectaron hop varieties). A decent bitterness hits your taste buds with hoppy flavours, tropical fruit & mango flavours (added mango juice during brewing) and a honey-like sweetness. The aftertaste is bitter with mango flavour and a pepper/ginger kick in the background. Best served 6°C.

 

WIST-JE-DAT?: Deze Syntra bieren zijn gebrouwen bij BRAUW in het kader van de opleiding “microbrouwer” van Syntrapxl en Syntra AB Leuven – jaar 2022/2023. De cursisten ontwerpen het recept, ze brouwen het bier zelf, bottelen het bier en ontwerpen bovendien ook het etiket. Sinds 2016-17 geeft Joris Mentens, brouwmeester en oprichter van BRAUW, les bij Syntra voor de cursussen Zythologie & Micro-Brouwer.

 

DID-YOU-KNOW?: These Syntra beers were brewed at BRAUW as part of the "microbrewer" course of Syntrapxl and Syntra AB Leuven - year 2022/2023. The students design the recipe, brew the beer themselves, bottle the beer and also design the label. Since 2016-17, Joris Mentens, headbrewer and owner of BRAUW, teaches the Zythology & Micro-Brewer courses at Syntra.

Read more »
July 2023

NEW BEER IN LIMBURG! Coco's Mango IPA

COCO’S MANGO IPA (alc. 6.3% vol). SMAAK/AROMA: Deze IPA verwelkomt je meteen met heerlijk tropisch fruit & subtiele hoparoma's. Een behoorlijke bitterheid raakt van in het begin je tong met delicate mangosmaken (100g mango pulp werd gebruikt tijdens het brouwproces per liter bier), een lichte zoetheid en een lichtzure smaak op de achtergrond. De afdronk is bitter met een lichte tropische fruitigheid en een fris zuurtje. Een verfrissende en lekkere IPA die het hele jaar door zal smaken. Tom zijn interpretatie van een modern fruitbier. Best geserveerd op 6°C.

WIST-JE-DAT?: Tom’s Brouwerij organiseert deze zomer “DE ZOMERBAR”. Wanneer? ZON 16-23-30 juli; 27 augustus, 3-10-17-24 september van 14:00 – 18:30. Ook niet te missen “WIJER GOES LIVE #4” op ZON 13 augustus & ZAT 9 september VOETBAL “EK KWALI” op groot scherm! Voldoende redenen om naar Nieuwerkerken af te reizen.

WIST-JE-OOK-DAT?: Tom’s Brouwerij is een ambachtelijke brouwerij met liefde voor ambacht en passie om eerlijke, authentieke bieren vol karakter te brouwen met zoveel mogelijk lokale ingrediënten en de best mogelijke oplossingen voor het milieu. De grondstoffen die ze gebruiken zijn zo lokaal mogelijk geproduceerd en aangekocht om hun ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. Ingrediënten als hop, mout en gist komen zoveel mogelijk van Belgische bodem. Water en afvalstoffen proberen ze steeds te recupereren of een nieuwe bestemming te geven. Zij hebben geïnvesteerd in zonnepanelen en thuisbatterijen. Hierdoor verbruiken ze enkel nog groene, hernieuwbare energie in de brouwerij en brouwen ze dus groener bier. 

Read more »
June 2023

NEW BEER IN LIMBURG! Den Diene & De Miene

DEN DIENE & DE MIENE (alc. 6.5% vol). SMAAK/AROMA: Dit goudblond bier met een stevige schuimkraag trakteert je onmiddellijk op hoppige, florale & lichtzoete aroma’s. Een flinke bitterheid door de hop en het gebruik van schietwilgschors is waarneembaar in combinatie met florale & kruidige smaken die het bier mooi in evenwicht brengen. De afdronk is bitter en kruidig met in de verte een licht zoetje. Best geserveerd op 6°C.

WIST-JE-DAT?: DEN DIENE & DE MIENE heeft een typisch ingrediënt uit Stokkem, het sap van de Salix Alba ofwel de schietwilg. De schors van de schietwilg is rijk aan salicine, een chemische stof die in het lichaam wordt omgezet in salicylzuur en lijkt op aspirine (acetylsalicylzuur). De schors bevat ook polyfenolen en flavonoïden die een antioxiderende, koortsverlagende, antiseptische en immuun versterkende eigenschap hebben. In combinatie met salicine zorgt dit voor de pijnstillende en ontstekingsremmende effecten van het kruid. Wilgenschors werd al gebruikt in de tijd van Hippocrates (400 v.Chr.) toen mensen werden geadviseerd om op de schors te kauwen en zo koorts en ontstekingen te verminderen.

De wilg is bovendien ook gelinkt met Stokkem als korversstad. Wilgen worden onder andere gebruikt voor vlechtwerk. Stokkem was vroeger een belangrijk centrum voor de vlechtnijverheid met veel mandenvlechters en ook een korversschool waar men het ambacht kon leren. Tijdens het hoogseizoen (april-okt) kan je de eerste zondag van de maand een vlechtdemo van verschillende vlechters meemaken aan het Visitor Center De Wissen.

WIST-JE-OOK-DAT?: DEN DIENE & DE MIENE werd speciaal gebrouwen om de 10de verjaardag te vieren van Bierproefclub “De Witte Kragen”. De naam is uniek maar ook eerder toevallig omdat tijdens het afvullen van een eerder proefbrouwsel, een aantal bestuursleden niet meer wisten welke van De Miene of Den Diene was.

 

DEN DIENE & DE MIENE (alc. 6.5% vol). TASTE/AROMA: This golden blond beer with a firm head immediately treats you to hoppy, floral & slightly sweet aromas. A considerable bitterness is noticeable due to the hops and the use of white willow bark in combination with floral & herbal flavours, resulting in a nicely balanced beer. The aftertaste is bitter and herbal with a slight distant sweetness. Best served at 6°C.

DID YOU KNOW?: DEN DIENE & DE MIENE has a typical ingredient from Stokkem, the juice of the Salix Alba or white willow. White willow bark is rich in salicin, a chemical that is converted to salicylic acid in the body and is similar to aspirin (acetylsalicylic acid). The bark also contains polyphenols and flavonoids that have antioxidant, antipyretic, antiseptic and immune enhancing properties. In combination with salicin, this provides the pain-relieving and anti-inflammatory effects of the herb. Willow bark has been used since the time of Hippocrates (400 BC) when people were advised to chew the bark to reduce fever and inflammation.

The willow is also linked to Stokkem as a city of basket weavers. Willows are used, among other things, for wickerwork. Stokkem used to be an important center for the weaving industry with many basket weavers and also a basket school where people could learn the craft. During the high season (April-Oct) you can experience a weaving demonstration by different weaving artists at the Visitor Center De Wissen on the first Sunday of the month.

DID-YOU-ALSO-KNOW?: DEN DIENE & DE MIENE was specially brewed to celebrate the 10th anniversary of Beer Tasting Club “De Witte Kragen”. The name is unique, but also rather coincidental because during the filling of an earlier test brew, a number of board members no longer knew which was from De Miene (meaning “mine” in local dialect) or Den Diene (meaning “yours” in local dialect).

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! De Molenaar

DE MOLENAAR (alc. 6.8% vol; IBU: 30). SMAAK/AROMA: DE MOLENAAR heeft een geel troebel uitzicht met florale & fruitige aroma’s. Je smaakpapillen zullen snel een medium bitterheid ervaren met kruidige smaken, een licht zuurtje en een vleugje fruitige zoetheid. De afdronk is lichtjes bitter & kruidig met een lichte alcoholtoets. Best geserveerd op 6°C.

WIST-JE-DAT?: DE MOLENAAR is een bier dat speciaal werd ontwikkeld naar de smaak van Bram Kriekels als huisbier voor zijn restaurant “De Windmolen”. Bram, zoon van ondernemer Jan Kriekels, is biolandbouwer en eigenaar van De Windmolen in Hasselt. Samen met zijn vrouw, Liza, nam Bram in 2022 het nostalgische restaurant met wijnhandel over. Een mooie bierkaart mocht niet ontbreken, waaronder nu dus ook DE MOLENAAR.

 

DE MOLENAAR (alc. 6.8% vol; IBU: 30). TASTE/AROMA: DE MOLENAAR has a yellow cloudy appearance with floral & fruity aromas. Your taste buds will quickly experience a medium bitterness with herbal flavours, a slight sourness and a hint of fruity sweetness. The aftertaste is slightly bitter & herbal with a light alcohol touch. Best served at 6°C.

DID-YOU-KNOW?: DE MOLENAAR is a beer that was specially developed to the taste of Bram Kriekels as a house beer for his restaurant “De Windmolen”. Bram, son of entrepreneur Jan Kriekels, is an organic farmer and owner of De Windmolen in Hasselt. Together with his wife, Liza, Bram took over the nostalgic restaurant with wine trade in 2022. A nice beer list could not be lacking from the menu, and now it also has DE MOLENAAR on the list

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Alexandra DDH IPA

ALEXANDRA DDH IPA (alc. 5.8% vol, IBU:28). SMAAK/AROMA: Deze Double Dry Hopped IPA is een ivoorwitte troebele verschijning met een stevige schuimkraag en aroma’s van tropisch fruit. Een behoorlijke hoppige bitterheid is aanwezig gecombineerd met fruitige smaken van ananas & passievrucht en toetsen van peper en gember. De afdronk van deze verfrissende romige IPA is bitter met een pittige finish. Best geserveerd op 6°C.

WIST-JE-DAT?: Brouwerij de Hophemel brouwt elke bier maar 1 keer!!! Maar deze keer hebben ze een uitzondering gemaakt. ALEXANDRA DDH IPA hebben ze een tweede keer gebrouwen …. met een kleine twist! De Cryo cascade & Cryo centennial hops zijn vervangen door de Idaho 7 en Sabro hopsoorten waardoor het bier toch anders smaakt.

Read more »
May 2023

NEW BEER IN LIMBURG! N3 Elderflower IPA

N3 – ELDERFLOWER IPA (alc. 3% vol). SMAAK/AROMA: De N3 is een lichtblond bier met een troebel uitzicht, een stevige schuimkraag en aroma’s van hop, bloemen en tropisch fruit. Een behoorlijke bitterheid raakt onmiddellijk je smaakpapillen in combinatie met  fruitige (passievrucht) & licht florale smaken en een subtiele zoetheid. De afdronk is bitter met een licht zoetje op de achtergrond. Een hoppig feestje in de mond geserveerd door de brouwer, speciaal voor de lente & zomerdagen. Best geserveerd op 4-6°C.

WIST-JE-DAT?: N3 was initieel bedoeld als een fietsvriendelijk licht biertje met veel smaak, waarvan je er een paar kan drinken. De “N” komt van Noarkerke (Nieuwerkerken) en ook van de alc. 3% vol, in navolging van hun hoppige tripel N8. Er zit behoorlijk wat vlierbloesem in de N3 en in combinatie met de 3 hopsoorten in de dry-hopping krijg je een verfrissend, fruitig & complex bier met veel smaak voor zo’n laag alcoholgehalte.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Chef Prion 2023 - Saison

CHEF PRION 2023 - SAISON (alc. 6.5% vol). SMAAK/AROMA: Deze CHEF PRION “SAISON” heeft een mooie goudblonde kleur, een stevige schuimkraag en het trakteert je op fruitige en kruidige aroma’s. Vanaf de eerste slokjes ervaar je een behoorlijke bitterheid, kruidige smaken, een vleugje peper komende van de saison gist dat tijdens het brouwen werd gebruikt en een milde fruitige zoetheid. De afdronk is lichtjes bitter, kruidig en lichtjes zoet. De gebruikte Tettnanger & Challenger hopsoorten dragen bij tot een mooi harmonieus geheel. Een verfrissend en volmondig bier om van te genieten tijdens de lente- en zomer maanden. Best geserveerd 6°C.

WIST-JE-DAT?: De Bèrringse Bier Brouwers brouwen jaarlijks een Limited Edition bier dat in het voorjaar verschijnt en CHEF PRION heet. Chef Prion verwijst naar de Hoofdopzichter in de Limburgse mijnen van de vorige eeuw. De nieuwe CHEF PRION 2023, beschikbaar op vat & fles.

WIST-JE-OOK-DAT?: Begin 19e eeuw is de bierstijl SAISON ontstaan in de provincie Henegouwen (Wallonië) en ook in Noord Frankrijk als een boerderijbier. Wanneer je naar het Franse woord voor seizoen kijkt kom je uit op Saison. Het was een bier dat voornamelijk tijdens de winter werd gebrouwen. Tijdens de wintermaanden was er minder werk op de boerderij en dus meer tijd om te brouwen. Er werd oorspronkelijk gebrouwen met de resten van het graan dat de boer had en het resultaat was een laag alcohol bier (+/- 3%). Het bier werd geschonken tijdens het oogstseizoen (de zomer) aan seizoensarbeiders dus diende deze dorstlesser licht en verfrissend te zijn voor de arbeiders die aan het werk waren. Extra hop en kruiden werden in het bier gedaan om de bewaartijd te verlengen. Deze stijl wordt daarom vaak Farmhouse Ale genoemd.

Read more »
April 2023

NEW BEER IN LIMBURG! Dorser Magnus

DORSER MAGNUS - NEIPA (alc. 7.2% vol). SMAAK/AROMA: Dorser Magnus heeft een stevige witte schuimkraag en heerlijke aroma's van tropisch fruit en hop. Een behoorlijke bitterheid valt vanaf het begin in de mond met tonen van passievrucht en een heel lichte zoetheid op de achtergrond. De citra-, galaxy- en mosaic cryo hop blenden mooi om de drinker te voorzien van evenwichtige fruitige en aardse smaken gecombineerd met intense hopsmaken. De afdronk is bitter met een lichte kruidige toets. Best geserveerd op 6-8°C.

 

DORSER MAGNUS - NEIPA (alc. 7.2% vol). TASTE/AROMA: Dorser Magnus comes with a firm white head and has lovely tropical fruit and hoppy aroma’s. A decent bitterness hits your mouth from the beginning with notes of passion fruit and a very light sweetness in the background. The citra, galaxy & mosaic cryo hops blend nicely to provide the drinker with balanced fruity & earthy flavours combined with intense hop flavours. The aftertaste is bitter with a light herbal touch. Best served at 6-8°C.

 

BREWERY: Dorser Brouwers (Gruitrode, Oudsbergen) at Brouwerij De Graal

Read more »
March 2023

NEW BEER IN LIMBURG! Jef Gosemans

JEF GOSEMANS – GOSE BEER (alc. 5.2% vol). SMAAK/AROMA: Deze GOSE heeft een strogele kleur met een mooie schuimkraag. Bij het openen van het flesje ervaar je vooral aroma’s van citrus en witte druiven. De eerste slokjes trakteren je onmiddellijk op een zure smaak in combinatie met citrus, een beetje kruidig en een zoute toets. De afdronk is lichtjes zuur en vineus. Een lekker, fris en evenwichtige gose perfect voor de warmere lente- en zomerdagen maar ook een lekker alternatief als aperitief. Best geserveerd 4°C.

 

JEF GOSEMANS – GOSE BEER (alc. 5.2% vol). TASTE/AROMA: This GOSE has a straw yellow colour with a nice head. When you open the bottle you mainly experience aromas of citrus and white grapes. The first sips immediately treat you to a sour taste in combination with citrus, a herbal note and a salty touch. The aftertaste is slightly sour and vinous. A tasty, fresh and balanced gose perfect for the warmer spring and summer days, but also a nice alternative as an aperitif. Best served 4°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! LBG IPA Pasta Edition

LBG IPA – PASTA EDITION (alc. 6.5% vol). SMAAK/AROMA: LBG IPA – PASTA EDITION heeft een gouden tot licht amber kleur met subtiele hoparoma’s en een zoete fruitigheid die je neus prikkelen. Je ervaart onmiddellijk een medium bitterheid door de 4 gebruikte hopsoorten, fruitige smaken en een licht-zoete honingachtige toets. De toevoeging van pasta tijdens het brouwproces zorgt voor een subtiele bitterheid in de afdronk die eindigt met een licht zoetje. Een lekker volmondig bier dat naar meer smaakt. Best geserveerd op 6°C.

 

LBG IPA – PASTA EDITION (alc. 6.5% vol). TASTE/AROMA: LBG IPA – PASTA EDITION has a golden to light amber colour with subtle hop aromas and a sweet fruitiness that tickles your nose. You immediately experience a medium bitterness due to the 4 hop varieties, fruity flavours and a slightly sweet honey-like touch. The addition of pasta during the brewing process creates a subtle bitterness in the aftertaste that ends with a light sweetness. A nice full-bodied beer that invites you to drink another one. Best served at 6°C.

Read more »
February 2023
January 2023

NEW BEERS IN LIMBURG! CELINE Blood Orange Hazy IPA & VITALIS Black IPA & ANASTASIUS DIPA

CELINE BLOOD ORANGE HAZY IPA (alc. 6.0% vol, IBU:40). SMAAK/AROMA: Je ervaart een heerlijke fruitige aroma-explosie bij het uitschenken van deze bloedsinaasappel hazy IPA met een troebel uiterlijk. Al bij de eerste slok trakteert deze IPA je op een medium tot stevige bitterheid door de 5 hopsoorten die een mooie rol spelen in dit bier; met duidelijke smaken van bloedsinaasappel en een lichtzoete toets. De afdronk is hoppig, fruitig en lichtjes droog met een milde zoetheid. Voor deze verfrissende IPA werd 40L bloedsinaasappelsap gebruikt op 500L bier. Best geserveerd op 6°C.

VITALIS BLACK IPA (alc. 6.6% vol, IBU:125). SMAAK/AROMA: VITALIS heeft een pikzwart uiterlijk met een zeer stevige romige schuimkraag en aroma's van mout en koffie. Een sterke bitterheid wordt waargenomen door het gebruik van 5 hopsoorten in combinatie met licht gebrande mout en gebrande koffiesmaken. De afdronk is hoppig met op de achtergrond een licht zoetje en een vleugje koffie. Best geserveerd op 6-8°C.

ANASTASIUS DIPA (alc. 8.0% vol, IBU:61). SMAAK/AROMA: Deze goud/honingkleurige double IPA heeft een mooie schuimkraag en geeft je direct heerlijke fruitige aroma’s. Een goede hoppige bitterheid raakt je met fruitige (ananas/passievrucht) smaken die tot het einde aanhouden met een delicate honingachtige zoetheid. De afdronk is lichtjes bitter met een milde zoetheid. Een verdubbeling van de hoppigheid en fruitigheid in vergelijking met de typische IPA … en sterker. Best geserveerd op 6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Stevig Geitje

STEVIG GEITJE (alc. 10% vol). SMAAK/AROMA: Dit STEVIG GEITJE, met een mooie romige schuimkraag, heeft moutige aroma’s en een subtiel aroma van anijs. De eerste slokjes verwelkomen je onmiddellijk met een medium bitterheid en duidelijke smaken van kruiden en anijs, donkere chocolade en een alcohol kick. De afdronk is lichtjes bitter met een alcohol toets en een licht zoetje op de achtergrond. Zeker een lekker stevig biertje! Best geserveerd 10°C.

 

STEVIG GEITJE (alc. 10% vol). TASTE/AROMA: This STEVIG GEITJE (firm/strong goat), with a beautiful creamy head, has malty aromas and a subtle aroma of aniseed. The first sips immediately welcome you with a medium bitterness and clear flavours of spices and aniseed, dark chocolate and an alcohol kick. The aftertaste is slightly bitter with an alcohol touch and a light sweetness in the background. Definitely a nice strong beer! Best served 10°C.

Read more »

NEW BEERS IN LIMBURG! Hoksent-Molhem & HOBOS Winterbier

HOKSENT-MOLHEM – SHERRY BARREL AGED (alc. 9.9% vol). SMAAK/AROMA: Deze Sherry Barrel Aged heeft een mooie diep gouden kleur met een rode schijn en een stevige schuimkraag.  Bij het openen van deze fles ervaar je een vineus aroma en een licht aroma van sherry dat je zintuigen prikkelt. Een lichte bitterheid is aanwezig en na een slokje of twee ervaar je een delicate sherry smaak met een zuurtje, lichtjes vineus, een zoetje van rode pruimen en een alcohol kick, eindigend met lichte eikenhouten toetsen op de achtergrond. De afdronk is lichtjes vineus met een alcohol toets. HOKSENT-MOLHEM heeft mooie evenwichtige smaken en geeft je een warm gevoel tijdens de koude winter dagen. Best geserveerd op 10°C.

HOBOS DONKER WINTERBIER – WHISKY BARREL AGED (alc. 8.2% vol). SMAAK/AROMA: Het HOBOS DONKER WINTERBIER heeft een zwarte kleur, een mooie crème achtige schuimkraag en aroma’s van donkere mout en koffie. Dit winterbier heeft een medium bitterheid, een licht vineus karakter en je ervaart onmiddellijk een lichte whisky smaak in combinatie met een alcoholtoets, een vleugje zwarte koffie op de achtergrond en een lichte toets van eikenhout. De afdronk is lichtjes vineus met een subtiele whisky toets. Een lekker, vol en uniek winterbier. Best geserveerd op 10°C.  

WIST-JE-DAT?: De Barrel Aged Bieren van MICROBROUWERIJ MØLDER & COÖP zijn een ode aan de wandelingen in het Bosland en de Grote Heide. Het is een reeks van, tot nu toe, 11 unieke bieren die steeds in beperkte oplages op de markt worden gebracht. De QR code op de fles verwijst naar de betreffende wandeling. Bij HOKSENT-MOLHEM heeft het basis bier, HOBOS TRIPEL, 8 maanden gerijpt op een eiken Pedro Ximenez sherry vat. Bij HOBOS WINTERBIER heeft het donkere basisbier, een MILK STOUT, 4 maanden gerijpt in een finishing-vat van Franse eik. Dit geeft fijnere smaken af in vergelijking met een gewoon whiskyvat.

Read more »
December 2022

NEW (HOBBY) BEER IN LIMBURG! Ivanov Xmas

IVANOV XMAS (alc. 8.1% vol). SMAAK/AROMA: Een donkerbruin kerstbier met een romige schuimkraag en moutige & lichtzoete aroma’s. Je eerste slokjes zorgen voor een behoorlijke hoppige bitterheid met een duidelijke dropsmaak en een vleugje koffie in de verte. De afdronk is licht bitter met een vleugje drop en een lichte alcoholtoets. Een mooi evenwichtig bier dat mij terugbrengt naar de kerstsmaken uit mijn kindertijd. Best geserveerd 8°C.

WIST-JE-DAT?: In eerdere posts heb ik het belang van thuisbrouwers als creatieve innovatiekracht benadrukt, waaronder Ivanov Beers uit Lommel (Limburg). Ivan is altijd een liefhebber van de Belgische biercultuur geweest en hij had zelfs een kleine bierspeciaalzaak in Lommel tussen 1992-1994 (voornamelijk bier proeven en verkopen), het brouwen was nog ver van zijn bed. Zijn brouwinteresse begon toen hij tussen 2015-2017 een opleiding zythologie volgde en hij kort daarna begon te werken bij Brouwland (leverancier van brouwingrediënten en -apparatuur) en zijn experimentele brouwreis ging van start met een droom om misschien ooit de commerciële route te volgen. Voorafgaand aan zijn brouwervaring, was Ivan 10 jaar grafisch/webdesigner… wat een carrièreswitch! Dit is nuttig gebleken bij het ontwerpen van zijn unieke etiketten. 

WIST-JE-OOK-DAT?: Ivans inspiratie voor zijn brouwerijlogo kwam van een Italiaanse brouwer terwijl hij op vakantie was in Italië. Hij vond het Viking-thema interessant en dat zie je terug in al zijn kunstwerken. Door zijn naam "Ivan" om te zetten in "Ivanov", heeft hij ook een opvallend Viking-concept gecreëerd.

 

IVANOV XMAS (alc. 8.1% vol). TASTE/AROMA: A dark brown Christmas beer with a creamy head and malty & slightly sweet aroma’s. Your first sips provide with you a decent hoppy bitterness with a clear licorice flavour and a distant touch of coffee. The aftertaste is lightly bitter with a touch of licorice and a light alcohol touch. A great balanced beer that brings me back to childhood Christmas flavours. Best served 8°C.

DID-YOU-KNOW?: In previous posts I have emphasised the importance of homebrewers as a creative force of innovation, one of which is Ivanov Beers from Lommel (Limburg). Ivan has always been a Belgian beer culture enthusiast and even had a small beer specialty store in Lommel from 1992-1994 (mainly tasting and selling beers), although brewing was still far from his mind. His brewing interests started when he followed a zythology course from 2015-2017 and soon after that he started working at Brouwland (supplier of brewing ingredients and equipment) and his experimental brewing journey took off with a dream of maybe one day following the commercial route. Prior to his brewing experience, Ivan was a graphic/web designer for 10 years… talk about a career change! This has proven useful in the design of his unique labels. 

DID-YOU-ALSO-KNOW?: Ivan’s inspiration for his brewery logo came from an Italian brewer while he was on holiday in Italy. He found the Viking theme an interesting one and you see this in all of his artwork. Also, by transforming his name “Ivan” into “Ivanov”, he has created a striking Viking concept.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Hasalud Spéciale Belge & Juniper

HASALUD – SPÉCIALE BELGE & JUNIPER (alc. 5.2% vol). SMAAK/AROMA: Deze amberkleurige HASALUD met jeneverbes heeft mooie aroma’s van caramel en mout. Een lichte bitterheid wordt waargenomen met caramelsmaken (door het grote aandeel aan caramelmouten gebruikt tijdens het brouwproces), een lichte kruidigheid (peperkoek), een lichte fruitigheid en een zoetje komende van de mout. De afdronk is lichtjes bitter met een vleugje zoetheid. Best geserveerd op 6°C.

WIST-JE-DAT?: HASALUD is het mooie resultaat van een samenwerking tussen drie artisanale brouwerijen uit Hasselt die besloten hebben om een gezamenlijk bier te brouwen ten voordele van De Warmste Week. Aangezien het thema van De Warmste Week “kansarmoede” is, werd er gekozen om het opgebrachte geld te schenken aan Sint-Vincentius. Het brouwen heeft plaatsgevonden op 17 November 2022 en het resultaat mag gezien/geproefd worden. De bedoeling was dat het nieuwe bier warmte en gezelligheid zou uitstralen, een mooie link met de Warmste Week. De toevoeging van jeneverbes tijdens het kookproces geeft dit bier bovendien een Hasseltse toets. Hasselt, hoofdstad van de jenever. De naam HASALUD is een combinatie van HASALUTH (de naam Hasselt is afgeleid van het oude Germaanse Hasaluth) en SALUD (gezondheid in het Spaans).

 

HASALUD – SPÉCIALE BELGE & JUNIPER (alc. 5.2% vol). TASTE/AROMA: This amber HASALUD with juniper berry has beautiful aromas of caramel and malt. A light bitterness is perceived with caramel flavours (due to the large proportion of caramel malts used during the brewing process), a light spiciness (gingerbread), a light fruitiness and a sweetness coming from the malt. The aftertaste is slightly bitter with a hint of sweetness. Best served at 6°C.

DID-YOU-KNOW?: HASALUD is the beautiful result of a collaboration between three artisanal breweries from Hasselt who have decided to brew a joint beer for the benefit of De Warmste Week (annual charity drive). Since the theme of De Warmste Week is “the underprivileged”, it was decided to donate the money raised to Sint-Vincentius. The brewing took place on November 17, 2022 and the result can be seen/tasted. The intention was that the new beer would radiate warmth and cosiness, a nice link with the Warmest Week. The addition of juniper berries during the cooking process also gives this beer a Hasselt touch. Hasselt, capital of jenever (dutch gin with juniper). The name HASALUD is a combination of HASALUTH (the name Hasselt is derived from the old Germanic Hasaluth) and SALUD (health in Spanish).

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Zowat Dubbel - Jenever Infused

ZOWAT DUBBEL – JENEVER INFUSED (alc. 10.0% vol). SMAAK/AROMA: Deze donkere ZOWAT DUBBEL met een rode schijn is niet je typisch Belgische dubbel. Een mooie schuimkraag komt je tegemoet met fruitige en vineuze aroma’s. Bij de eerste slokjes ervaar je onmiddellijk een licht zuurtje gecombineerd met een fruitige explosie, een lichte alcoholtoets en een vineus karakter. De afdronk is lichtjes zuur en fruitig. Een verfrissend en doordrinkbaar bier ondanks het hoge alcoholgehalte. Best geserveerd 8°C.

WIST-JE-DAT?: In het bier werd tijdens de fermentatie Hasseltse Jenever toegevoegd alsook concentraat van appel, peer, bosvruchten en rode biet.

 

ZOWAT DUBBEL – JENEVER INFUSED (alc. 10.0% vol). TASTE/AROMA: This dark ZOWAT DUBBEL with a red shine is not your typical Belgian dubbel. A beautiful head meets you with fruity and vinous aromas. After the first few sips you immediately experience a light sourness combined with a fruity explosion, a light alcohol touch and a vinous character. The aftertaste is slightly sour and fruity. A refreshing and easy-drinkable beer despite the high alcohol content. Best served 8°C.

DID-YOU-KNOW?: During fermentation Hasseltse Jenever (Dutch Gin) was added to the beer, as well as apple, pear, fruits of the forest and beetroot concentrate.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Hengstbergen Dobbel 63

HENGSTBERGEN DOBBEL 63 (alc. 6.3% vol). SMAAK/AROMA: De DOBBEL 63 is een amberkleurige Belgische Dubbel waar je onmiddellijk aroma’s van gebrande mout en kruiden ervaart. Een medium bitterheid wordt waargenomen met caramelsmaken, een lichte kruidigheid en lichtgebrande mout & broodkorst op de achtergrond. De afdronk is lichtjes bitter met een vleugje zoetheid. Tarwemout werd ook gebruikt wat het bier een verfrissende smaak en een mooie schuimkraag geeft. Best geserveerd op 8°C.

 

HENGSTBERGEN DOBBEL 63 (alc. 6.3% vol). TASTE/AROMA: The DOBBEL 63 is an amber-coloured Belgian Dubbel where you immediately experience aromas of roasted malt and herbs. A medium bitterness is perceived with caramel flavours, a herbal touch, light roasted malt & bread crust in the background. The aftertaste is slightly bitter with a hint of sweetness. Wheat malt was also used, which gives the beer a refreshing taste and a nice head. Best served at 8°C.

Read more »
November 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Bom Barley

BOM BARLEY (alc. 10.5% vol). SMAAK/AROMA: Deze zwarte barley wine heeft een stevige romige schuimkraag, zoete aroma’s van mout & rood fruit en een licht koffie aroma. Een medium bitterheid wordt gecombineerd met mooie chocoladesmaken, een vleugje koffie, zoete mout/caramel en een subtiele eikenhouten toets door het gebruik van eikenhouten chips tijdens het lageren. De afdronk is lichtjes bitter met toetsen van chocolade, lichtjes zoet en eindigend met een alcohol kick. Een mooi degustatiebier voor de koude winterdagen en past perfect bij een zachte kaas, een klassieke cheese of chocolade cake of gegrild varkensvlees. Yummy! Best geserveerd 9-10°C.

 

BOM BARLEY (alc. 10.5% vol). TASTE/AROMA: This black barley wine has a firm creamy head, sweet aromas of malt & red fruit and a light coffee aroma. A medium bitterness is combined with beautiful chocolate flavours, a hint of coffee, sweet malt/caramel and a subtle oak touch through the use of oak chips during the lagering process. The aftertaste is slightly bitter with hints of chocolate, slightly sweet and ending with an alcohol kick. A nice beer to appreciate slowly on a cold winter day. It goes perfectly with a soft cheese, a classic cheese or chocolate cake or grilled pork. Yummy! Best served 9-10°C.

Read more »

NEW BEERS IN LIMBURG! Cornelius Sour Grape Ale & Zephyrinus Mexican Spiced Stout

CORNELIUS – SOUR GRAPE ALE (alc. 6.8% vol, IBU:26). SMAAK/AROMA: Fruitige aroma’s en een behoorlijke schuimkraag zullen je verwelkomen eens je dit bier inschenkt. Deze verfrissende Sour Grape Ale heeft een lichte bitterheid, gecombineerd met fruitige/vineuze smaken en een zuurtje door het gebruik van de Philly Sour gist. De afdronk is lichtjes vineus en fruitig. Best geserveerd 6°C.

ZEPHYRINUS – MEXICAN SPICED STOUT (alc. 8.2% vol, IBU:29). SMAAK/AROMA: ZEPHYRINUS, een stout met een mooie romige schuimkraag, heeft aroma’s van kruiden en koffie.  Deze Mexicaanse schoonheid komt met een degelijke bitterheid, delicate & evenwichtige kruidensmaken (jalapeno, vanilla, kaneel), toetsen van koffie & donkere chocolade (cacaonibs) en eindigt met een lichte alcoholtoets. De afdronk is kruidig, lichtjes zoet met een vleugje koffie. Bovendien geeft de toevoeging van lactose tijdens het brouwproces dit bier een crème-achtig mondgevoel. Best geserveerd 8°C.

Read more »
October 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Crataegus

CRATAEGUS (alc. 6.5% vol). SMAAK/AROMA: Dit uniek ambachtelijk blond streekbier met een troebele uitstraling heeft heerlijke florale, fruitige en kruidige aroma's en een mooie schuimkraag. Een medium bitterheid wordt onmiddellijk waargenomen met duidelijk kruidige smaken gecombineerd met florale toetsen van de meidoornbloem en een vleugje zoetheid op de achtergrond door het gebruik van de meidoornbes en sinaasappelschil tijdens het brouwproces. De afdronk is bitter met een subtiele fruitigheid. Een lekker en evenwichtig bier met veel smaak voor een relatief laag alcoholgehalte. Best geserveerd 6-8°C.

 

CRATAEGUS (alc. 6.5% vol). TASTE/AROMA: This unique artisanal blond local beer with a cloudy appearance has delicious floral, fruity and herbal aromas and a beautiful head. A medium bitterness is immediately perceived with distinctly herbal flavours combined with floral notes from the hawthorn flower and a hint of sweetness in the background from the use of the hawthorn berry and orange peel during the brewing process. The aftertaste is bitter with a subtle fruitiness. A tasty and balanced beer with a lot of taste for its relatively low alcohol content. Best served 6-8°C.

Read more »
September 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Stout Geitje

STOUT GEITJE (alc. 6.7% vol), SMAAK/AROMA: Dit STOUT GEITJE heeft heerlijke aroma's van gebrande mout, koffie & chocolade en heeft een romige schuimkraag. Een medium bitterheid wordt waargenomen met duidelijke smaken van koffie, donkere chocolade en toetsen van karamel en zoethout op de achtergrond. De afdronk is lichtjes zoet met een subtiele drop en koffie smaak. Een zeer drinkbare en mooi evenwichtige stout met veel smaken. Best geserveerd 6-8 ° C.

 

STOUT GEITJE (alc. 6.7% vol),  TASTE/AROMA: This STOUT GEITJE has lovely aromas of roasted malt, coffee & chocolate and comes with a creamy head. A medium bitterness is perceived with clear flavours of coffee, dark chocolate and notes of caramel & licorice in the background. The aftertaste is slightly sweet with subtle licorice and coffee. Overall an easy-drinking stout, nicely balanced beer and with lots of flavours. Best served 6-8°C.

Read more »

NEW BREWERY IN LIMBURG! Brewmine Tap

Met BREWMINE TAP heeft de Stad Hasselt een nieuwe stadsbrouwerij. Brewmine TAP is een ontmoetingsplek voor gepassioneerde bierliefhebbers én (hobby)brouwers, bedacht door Bart Balis van Brouwland. Brewmine TAP is een brouwerij met een aanpalende taproom met 20 tapkranen en een dakterras zodat jij als bierliefhebber kan genieten van unieke, artisanale & bovendien lokale bieren.

In de brouwerij staat het 5hl brouwhuis ook ter beschikking van hobbybrouwers en ervaren brouwers! Bierfirma's mogen hier zelf aan de ketels komen staan en samen met de Brewmine TAP brouwmeester hun eigen bier komen brouwen! Bovendien zetten zij daarna, indien gewenst, dit bier ook op de tapkraan.

Brewmine Tap biedt ook formules voor bedrijven en verenigingen voor het komen brouwen van een bedrijfs- of verenigingenbier. "Of je nu tijdens een vrijgezellendag je eigen trouwbier wil brouwen of een kerstbiergeschenk voor je werknemers. Iedereen kan een beetje brouwerzijn"

Brewmine TAP wil de drijvende kracht zijn achter groei en innovatie in de craft beer scene. Door de brouwinstallatie ter beschikking te stellen van bierfirma's verlagen zij de drempel voor startende brouwerijen aanzienlijk. Brewmine TAP stelt hun tapkranen ook ter beschikking van brouwerijklanten en wil de community laten beslissen welk bier op de gouden tap komt. Er is ook telkens een TAP for Good, waarbij 1 euro van de opbrengst naar een goed doel gaat dat de brouwer van het desbetreffende bier zelf mag bepalen.

 

With BREWMINE TAP, the City of Hasselt has a new city brewery. Brewmine TAP is a meeting place for passionate beer lovers and (hobby) brewers, conceived by Bart Balis van Brouwland. Brewmine TAP is a brewery with an adjacent taproom with 20 taps and a roof terrace so that you as a beer lover can enjoy unique, artisanal and also local beers.

In the brewery, the 5hl brewhouse is also available to hobby brewers as well as experienced brewers! Beer companies can come and brew at the kettles themselves to brew their own beer together with the Brewmine TAP brewmaster! Moreover, if desired, their beer can also appear on tap afterwards.

Brewmine Tap also offers formulas for companies and associations for brewing a company or association beer. "Whether you want to brew your own wedding beer or a Christmas beer gift for your employees. Everyone can be a little brewer"

Brewmine TAP aims to be the driving force behind growth and innovation in the craft beer scene. By making the brewing installation available to beer companies, they significantly lower the threshold for starting breweries. Brewmine TAP also makes their taps available to brewery customers and wants to let the community decide which beer goes on the golden tap. There is also a TAP for Good, where 1 euro of the proceeds goes to a charity that the brewer of the beer in question can determine himself.

Read more »
August 2022

NEW BEERS IN LIMBURG! Burn American Style Hoppy Wheat & Burn American Style Farmhouse Ale

AMERICAN STYLE HOPPY WHEAT (alc. 5.0% vol). SMAAK/AROMA: Dit nieuwe bier van Tom’s Brouwerij, gebrouwen voor Burn BBQ, heeft een stevige witte schuimkraag en een aroma van tarwe. Een behoorlijke bitterheid, afkomstig van de Amerikaanse hop, is aanwezig met fruitige (citrus) en verfrissende smaken. De afdronk is lichtjes bitter, fruitig en heeft een verre zoete toets. Qua smaak lijkt dit op een White IPA, waarbij de kenmerken van een witbier en een IPA worden gecombineerd. Een perfect bier bij (vet) rijk BBQ-vlees. Best geserveerd 4-6°C.

AMERICAN STYLE HOPPY WHEAT (alc. 5.0% vol). TASTE/AROMA: This new beer from Tom’s Brouwerij, brewed for Burn BBQ, has a firm white head and an aroma of wheat. A decent bitterness, from the American hops, is present with fruity (citrus) and refreshing flavours. The aftertaste is slightly bitter, fruity and has a distant sweet touch. This beer resembles a White IPA from a flavour point of view, combining the characteristics of a Wheat beer and an IPA. A perfect beer to go with (fat) rich BBQ meat. Best served 4-6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Wiosello Bier

WIOSELLO (alc. 6.5% vol). SMAAK/AROMA: WIOSELLO is een stroblond bier met hoppige en kruidige aroma’s en een stevige schuimkraag. Van bij het begin ervaar je een mooie hoppigheid met kruidige smaken en een lichtzoete toets op de achtergrond. De afdronk is lichtjes bitter en kruidig. Dit 3-granen bier heeft mooie, volle en evenwichtige smaken, is lekker fris en is gebrouwen met Belgische hop. Best geserveerd op 4-6°C.

 

WIOSELLO (alc. 6.5% vol). TASTE/AROMA: WIOSELLO is a straw blond beer with hoppy and herbal aromas and a firm head. From the start you experience a nice hoppiness with herbal flavours and a slightly sweet touch in the background. The aftertaste is slightly bitter and herbal. This 3-grain beer has beautiful, full and balanced flavours, is fresh and is brewed with Belgian hops. Best served at 6°C.

Read more »
July 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Ethelbert Motueka SMASH

ETHELBERT MOTUEKA SMASH (alc. 7.8% vol, IBU:51). SMAAK/AROMA: ETHELBERT heeft mooie fruitige & hop aroma’s. Een medium bitterheid (Motueka hop) is waarneembaar met kruidige toetsen, eindigend met een fruitige lichtzoete toets. Het is een evenwichtig en volmondig bier met verfijnde smaken. De afdronk is hoppig met een lichtzoete toets. Best geserveerd op 6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Zat MaMa 2022

ZAT MaMa 2022 (alc. 7.0% vol), IBU:38. SMAAK/AROMA: Deze Zat MaMa is een bier van hoge gisting, ongefilterd en met een hoppig & licht-kruidig aroma en een mooie schuimkraag. Een lichte hoppigheid en fruitige smaken komen naar de voorgrond in combinatie met licht-kruidige toetsen. De afdronk is lichtjes bitter met een vleugje zoet. Een lekker volmondig bier. Best geserveerd 5-6°C. 

Read more »
June 2022

NEW BEERS IN LIMBURG! Catharina Coffee IPA & Abraamios TIPA

CATHARINA COFFEE IPA (alc. 8% vol, IBU:42). SMAAK / AROMA: Deze Coffee IPA, een troebele donkerblonde verschijning, heeft een fruitig aroma en een stevige romige schuimkraag. Het heeft een mooie bitterheid (van de Target & Wai-iti hopsoorten) met zoete toetsen en gebrande koffie op de achtergrond aangezien tijdens de nagisting licht gebrande ongemalen Ethiopische Yirgacheffe koffiebonen van Monx aan het bier werden toegevoegd; dit zorgt voor een mooi evenwicht tussen bitterheid, fruitigheid en zoetheid van het bier. De afdronk is hoppig, medium-droog, met subtiele koffietoetsen, een lichte zoetheid en een vleugje alcohol om het af te maken. Best geserveerd 6°C.

Read more »
May 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Chef Prion - Blond 2022

CHEF PRION - BLOND (alc. 6.5% vol). SMAAK/AROMA: Deze Limited Edition “Belgian Blonde” met een strogele kleur schenkt je een mooi hoppig en fruitig aroma. Het is een verfrissend bier met een medium bitterheid, kruidige toetsen en een fijne fruitigheid om af te ronden komende van de trappist gist dat tijdens het brouwen werd gebruikt. De afdronk is lichtjes bitter met een subtiele zoete toets. Lekker koud inschenken is de boodschap en genieten tijdens een warme lente- of zomerdag! Best geserveerd 4-6°C.

Read more »

FIRST EDITION of "Limburgse Brouwerijen Verenigen"

De eerste editie van LIMBURGSE BROUWERIJEN VERENIGEN, georganiseerd door Tom’s Brouwerij, vindt plaats op ZONDAG 15 MEI tussen 14:00-19:00u. Tijdens dit micro bierevenement zullen 6 top craft Limburgse brouwerijen deelnemen, elk met een passie voor het ambachtelijk brouwen. Elke bierliefhebber zal kunnen proeven (via proefglaasjes) van meer dan 25 exclusieve en nieuwe bieren maar je ook vragen stellen aan elke brouwer over het ontstaan van de brouwerij, de bieren, het brouwproces, interessante ingrediënten en nog veel meer. Voor de foodies zullen er ook tapas zijn en artisanaal gebak van Caroline Windmolders. Frisdranken, koffie, wijn & cocktails zullen ook beschikbaar zijn. Een uniek evenement dat je niet mag missen!! Beers from Limburg zal er ook zijn! Tot dan! Proost! Voor meer informatie. zie: www.facebook.com/events/701321554449477

 

Read more »
April 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Den Tuymelaar - Blond

DEN TUYMELAAR - BLOND (alc. 6.0% vol). SMAAK/AROMA: Dit licht-blond bio bier, gebrouwen met lokale biologische granen en Belgische hop, heeft een verfijnd hoppig aroma en een stevige witte schuimkraag. Van bij het begin ervaar je een mooie hoppigheid, een lichte citrus toets op de achtergrond en een fijne carbonatie. De afdronk is lichtjes bitter en droog. Een lekker en fris bier voor het hele jaar. Best geserveerd op 6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Filothea Pink Booths NEIPA

FILOTHEA PINK BOOTHs NEIPA (alc. 7.2% vol, IBU: 51). SMAAK / AROMA: Deze NEIPA heeft een troebel honingkleurig uiterlijk; een mooie stevige schuimkraag en heerlijke hoppige & (tropisch) fruitige aroma's. Je ervaart direct een behoorlijke hoppigheid met zoete tonen van tropisch fruit en pompelmoes. De afdronk is bitter, droog en fruitig met een lichtzoete toets. Best geserveerd op 6°C. 

Read more »

EVENT! Koerselse Biermarkt 2022

De KOERSELSE BIERMARKT, georganiseerd door Chiro Fonteintje, vindt dit jaar plaats op ZATERDAG 07 MEI tussen 14:00-02:00u. Tijdens de 8ste editie van dit bierfestival kan je kiezen uit meer dan 100 bieren waaronder ook een mooie selectie Limburgse bieren. Bovendien zal er ook entertainment zijn voor jong en oud(er) en kan je genieten van verschillende live bandjes. Een uniek evenement dat je niet mag missen!! Beers from Limburg zal er ook zijn! Tot dan! Proost!

WHERE?WAAR?: Leemstraat 39, 3582 Beringen

BEERS FROM LIMBURG heeft meegewerkt aan de lijst van Limburgse brouwers. BEERS FROM LIMBURG proudly worked together with a list of Limburg breweries

Read more »
March 2022

NEW BEERS IN LIMBURG! Gildas Beetroot Sour & Angela Ferrero Rocher Pastry Stout

GILDAS BEETROOT SOUR IPA (alc. 6% vol, IBU:35). SMAAK / AROMA: Een licht perzikkleurige sour IPA met een mooie schuimkraag en fruitige & licht aardse aroma's. Bij deze verfrissende sour IPA ervaar je onmiddellijk een licht en verfrissend zuurtje komende van de Philly Sour-gist, een lichte bitterheid, tonen van steenfruit, aangevuld met lichte aardse toetsen door toevoeging van rode bietensap. De afdronk is licht bitter, medium-droog en eindigt met een lichtzoute toets. Een perfect bier voor elk moment van het jaar, maar vooral tijdens de lente- en zomermaanden. Weer een geweldige creatie van Brouwerij de HopHemel. Best geserveerd op 4-6°C.

ÀNGELA FERRERO ROCHER PASTRY STOUT (alc. 8.5% vol, IBU:30). SMAAK / AROMA: ÀNGELA is een pastry stout met een moutig, zoet en licht hazelnootaroma en een stevige romige schuimkraag. Vanaf de eerste slokjes ervaar je een volle en rijke smaak met een lichte bitterheid, duidelijke chocoladesmaken door de toegevoegde cacao-nibs, toetsen van koffie en geroosterde mouten, eindigend met een lichte zoetheid. De afdronk is licht zoet, met toetsen van donkere chocolade en een vleugje alcohol. Een lichte maaltijd op zich. Best geserveerd op 8-10°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Ed Brukske Blond

ED BRUKSKE BLOND – DRY HOPPED (alc. 5.9% vol). SMAAK/AROMA: Een blond bier met een mooie schuimkraag en een fruitig & lichtzoet aroma. Vanaf de eerste slokjes ervaar je een medium bitterheid (Styrian Golding & Saaz) met toetsen van lichtzoete mandarijn en pompelmoes door de dry hopping met de Mandarina Bavaria hopsoort. Deze IPA-achtige blonde heeft een hoppige en lichtzoete afdronk. ED BRUKSKE BLOND is een evenwichtig, verfrissend en doordrinkbaar bier met een relatief laag alcoholgehalte; perfect voor de lente- en zomerdagen. Best geserveerd 4-6°C.

Read more »

NEW BEER IN LIMBURG! Tina Sterk Donker

TINA STERK DONKER (alc. 9.0% vol), IBU:25. SMAAK/AROMA: TINA STERK DONKER heeft een moutig, zoet en licht fruitig aroma. Een subtiele bitterheid wordt waargenomen met karamelsmaken, toetsen van rood fruit (pruimen), koffie en chocolade. De afdronk is licht zoet met een vleugje alcohol. Een mooi en evenwichtig sterk donker bier. Best geserveerd 8°C.

Read more »
February 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Dikke Nek Pils

DIKKE NEK EXTRA PILS (alc. 5.0% vol). SMAAK/AROMA: Een lichtblond bier van lage gisting, ongefilterd en niet-gepasteuriseerd met een verfijnd hoppig aroma en een stevige witte schuimkraag. Van bij het begin ervaar je een middelmatige hoppigheid met toetsen van fruit/citrus en een fijne carbonatie. De afdronk is lichtjes bitter/hoppig en licht droog. Een verfrissende en lekkere pils die naar meer smaakt. Mooi om te zien hoe een kleine craft brewer een pils brouwt; zie je niet vaak. Best geserveerd 4-6°C.

Read more »
January 2022

NEW BEER IN LIMBURG! Right Honey!

RIGHT HONEY?! (alc. 9.5% vol), IBU:26. SMAAK/AROMA: Een sterk blond honingbier met florale aroma's. Na enkele slokjes kan een medium bitterheid worden waargenomen met florale en licht-kruidige toetsen, een lichte zoetheid afkomstig van de toegevoegde lokale honing uit Hasselt (tijdens de gisting werd 17 kg honing toegevoegd per 500L bier) en eindigend met een heel subtiel vleugje alcohol. Een evenwichtig bier met een afdronk die licht bitter, droog en lichtzoet is. Best geserveerd 8°C.

Read more »